Nisan,Mayıs,Haziran ve Temmuz aylarında merada otlayıp günlük sağılan montofon(brown swiss) ırkı ineklerimizin sütleri köydeki üretim tesisimize gelir. Geldikten sonra şırdan (kursak) mayası ile mayalanır.Mayalanan süt geleneksel üretim şekline uygun teknoloji ve mekanizasyon yardımı ile tamamlanır.
1 kg Kars Eski Kaşar peyniri 11-12 kg taze sütten yapılır.Yapımı kadar olgunlaştırma aşaması lezzeti belirler.
Eski Kars Kaşar peynirinin 6 aylık dinlendirilmiş 2 kg'lik versiyonudur.
Kars Eski Kaşar Peyniri 4 temel madde içerir.Taze süt,kursak maya,tuz ve 40 yıllık emek ile sofralarınızda yerini alır.
(!!! MFN GURME NAYİR MANDIRA SATIŞ KOLUDUR!!!)
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.