Sezonun başlayıp bitişine kadar her gün yazın meradaki otladıktan sonra sağılan, kışın ise aynı mera ve tarlalardan temin edilen kuru maddesi yüksek kaba yemler (yulaf,yonca,arpa,buğday balyası) ile beslenen ineklerden elde edilen taze süt ile üretilir.
1 kg Kars Göbek Kaşar peyniri 11-12 kg taze sütten üretilir.
İsmi üzere yoğrulmuş peynir hamurunun peynir kalıbını doldurduktan sonra fazla kalan yağlı kısmıdır.Taze Kars Kaşar peyniri hamurundan yapılanı ve Eski Kars Kaşar peyniri hamurundan yapılanı şeklinde iki türü vardır.
Geleneksel olarak üretildikten sonra dinlendirilip 3 gün sonra vakumlanarak satışa sunulan Kars Göbek Kaşar Peyniri sofralarınızda yerini alır.
İçeriği kaşar peyniri ile aynıdır farkı daha fazla yoğrulmasıdır.
Kullanım alanı:
Kahvaltılar, tostlarda bilimum yemeklerde ve soslarda ve hediyelik olarak.
(!!! MFN GURME NAYİR MANDIRA SATIŞ KOLUDUR!!!)
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.