Sezonun başlayıp bitişine kadar her gün yazın meradaki otladıktan sonra sağılan, kışın ise aynı mera ve tarlalardan temin edilen kuru maddesi yüksek kaba yemler (yulaf,yonca,arpa,buğday balyası) ile beslenen ineklerden elde edilen taze süt ile üretilir.
1 kg beyaz peynir 6-8 kg taze sütten üretilir.
Şırdan mayası ile mayalanan süt geleneksel üretim aşaması dahilinde telemesi bez torbalara dökülür. Suyu süzldükten sonra torbalardan çıkarılıp 1 saat dinlendirilir. Dinlenen ve suyunu iyice salmış peynir kaya tuzuna batırılarak kovalara konur 3 gün sonra ambalajlanıp satışa sunulur.
Kullanım alanı:
Kahvaltılar, bilimum yemeklerde ve soslarda,böreklerde
(!!! MFN GURME NAYİR MANDIRA SATIŞ KOLUDUR!!!)
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.